Η Ιατρός Τζιτζίκου-Γιαννοπούλου Αμαλία γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι παντρεμένη με Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελείωσε το Β' Τοσίτσειο-Αρσάκειο Λύκειο Θηλέων Εκάλης και στη συνέχεια την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1993.

Πήρε την ειδικότητα της  Μικροβιολογίας-Βιοπαθολογίας στο  Π.Γ. N.  Ν.Ιωνίας <<Η Αγία Όλγα>> το έτος 2000.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστημονικά υπεύθυνη στην κλινική Αθήναιον Β, ομίλου EUROMEDICA και στο συνεταιρισμό εργαστηριακών ιατρών MEDISYN έως το έτος 2007.

Από το 2005 διατηρεί Διαγνωστικό Ιατρείο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 62, στον πρώτο όροφο, στον Πειραιά. Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και πραγματοποιεί όλο το φάσμα των εξετάσεων.

Είναι επίσης επιστημονικά υπεύθυνη του Μικροβιολογικού τμήματος στη Γενική Κλινική Πειραιώς <<Ιπποκράτης>>, που βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείου 65.

Είναι πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου MEDISYN και μέλος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοπαθολόγων Ιατρών. Παρακολουθεί όλα τα ιατρικά συνέδρια και τις εξελίξεις στο χώρο της Μικροβιλογίας-Βιοπαθολογίας μέχρι σήμερα.